Zanka

Sokağa çıkma yasağının iki saat öncesi haberiyle malûm ortalık savaş alanına dönüştü. 
Başka bir platformdaki yazımda virüs sokağa çıktı dedim ve hâlâ aynı fikirdeyim. 
O geceden sonra ağır şeyler duyacak ve görecek duygusu ister istemez düşüyor insanın aklına... İyi düşünelim ve iyi şeyler görelim, ne diyelim ki başka....

Yasağın ilk günü sosyal medya paylaşımlarında,  artışın olduğunu gözlemledim. Hayır hayır hiçbir paylaşımda bulunmadım, tamamen gözlem amaçlı dikizdeydim.

Paylaşımların çoğu luppo - kola eleştirisi içeriyordu.

Vatandaşı eleştirmek daha mı kolay?


Vatandaştan büyük bilinç içinde hareket etmesi o panik halinde ne kadar doğru bir beklenti,  ki eleştirirken biz ne kadar bilinçliyiz acaba? 

Bütün kabahati vatandaşa yöneltmek yerine, iki saat öncesinden milleti sokağa döken yöneticilerin öngörüsüzlüğünü dikkate almak daha yerinde olacak sanırım.

Evet yöneticiler çok önceden haber vermedi, çünkü market talanı- izdihamı olacağını öngördü. Ama iki saat öncesini öngöremedi maalesef güzel kardeşim.

Açıkçası şu an ülkede her şey olağan akışında seyir etmediği için kola- luppo alanları normal bulmamak ( ki bu normal konusu her zaman beni düşündürmüştür, hangimiz normaliz acaba bana bir tane normal gösterilse ya) değişik geldi. Yapılan şeyin savunuculuğu değil bu söylediğim. Sapla saman karışmasın aman diyeyim....

Bir durum sorgulaması yapılacaksa ;  o saatte sokağa  neden panik halinde çıkmak zorunda bırakıldı  insanlar,  bu sorgulanmalı...
Yanlışlığını kabul edelim.


Bir de acayip acayip iddialar var ki (sosyal medyada gördüğüm) yok efendim gizli toplantıda alınmış bir karardı da  yasak, bu iki saat öncesinden basına sızdırıldı da, bu bir fetö sızdırmasıydı da, da da da da.... 

Yahu kardeşim güzel kardeşim, bir taraf yanlısı olacağım diye ne didindin  ne didindin! 
Tamam anlamaya çalışıyorum bu senin için olağan bir bakış açısı ama doğru olan bu değil inan ki....


Doğru olan resmi beyanattır. Bunu da bizzat yetkili makamlar kendileri yapmışlardır.  Onların aleni beyanatına karşı,  kendini  yanlışa kılıf bulma yöntemi geliştirme girişimine sokmuşsun, onu da anlıyorum fakat fanatizmin fazlası insanı düşünmekten alıkoyan bir şeydir. 


Tuttuğunuz takıma, oy verdiğiniz partiye, sevdiğiniz sanatçılara, kişilere vs aklınıza gelecek her şeye karşı aşırı fanatiklik iyi değildir, naçizane tavsiyem.


Sevgilerimle....



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
24