Zanka

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalardan korkutan bir sonuç çıktı. Yarasalar üzerinde yapılan araştırmada 6 yeni corona virüs türü keşfedildiği duyuruldu. Üstelik bu türler Covid-19’la aynı familyaya ait…

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre; PREDICT Projesi kapsamında Myanmar’da yarasalar üzerine araştırmalar yapan bilim ekibi 6 yeni corona virüs türü keşfettiklerini açıkladı.

Araştırmayı yapan ekip yeni keşfedilen corona virüs türlerinin diğer hayvanlara ya da insanlara geçip geçemeyeceği sorusunu cevaplayabilmek adına daha detaylı bir araştırma yapılması gerektiğinin belirtti.

Bilim insanları yeni keşfedilen 6 corona virüs türünün Covid-19 ile aynı familyaya ait olduğu bilgisinin altını çizdi. Ancak ilk bulgulara göre bu virüsler SARS, MERS veya Covid-19'a sebep olan türler ile yakından ilişkili değil.

Keşfedilen 6 yeni corona virüs türünden üçü alfacoronavirüsü iken üçü de betacoronavirüsü olarak sınıflandırıldı.

Küresel bir salgına dönüşen Covid-19’un ana kaynağının yarasalar olduğu tahmin ediliyor. Ancak bilim dünyası henüz bu iddiayı kanıtlayabilmiş değil. Bilim insanları yarasalarda muhtemelen binlerce corona virüs türü olduğunu görüşünde.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver