Zanka

Türkiye yeni haftaya yağışlarla başladı. Meteoroloji’nin tahminlerine göre bu yağışlı hava hafta boyunca sürecek. Bazı iller ise sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı, o iller arasında İstanbul da var…

Yurt genelini etkileyecek yağışlı hava sıcaklıkların da bir miktar düşmesine neden oldu. Tahminlere göre hafta sonuna kadar sürecek sağanak yağışlar zaman zaman ara verse de bazı noktalarda etkisini kuvvetli şekilde gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı illeri ise ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesine karşı özellikle uyardı. İstanbul’un da aralarında olduğu o illere yapılan uyarıda şunlar söylendi:

“Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde görülecek yağışların akşam saatlerine kadar İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bolu, Düzce ve Adana çevreleri ile Osmaniye’nin batısında yerel kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver