Zanka

Salgın nedeniyle ara verilen İngiltere Premier Lig'inin akıbeti belli oldu. Lig, Türkiye’de olduğu gibi 12 Haziran’da başlayacak. Tedbir kapsamında taraftar olmayacak…

Corona virüs salgını nedeniyle Avrupa'da ara verilen birçok futbol ligi, sezona devam edilip edilmeyeceğine ilişkin kararları açıklıyor.

İngiltere’de ise Premier Lig, dönüş için hükümetten onay bekliyordu. İngiliz medyasından Telegraph'ın haberine göre; İngiliz Hükümeti, İngiltere Premier Lig de dahil olmak üzere devam ettirilmesi planlanan spor faaliyetlerine izin verme kararı aldı.

Bu doğrultuda maçların 12 Haziran'da yeniden başlaması bekleniyor. Tedbirler kapsamında karşılaşmalar seyircisiz olarak oynanacak.

BELEDİYE BAŞKANI SORUŞTUMA BAŞLATMIŞTI

Liverpool Belediye Başkanı Steve Rotheram Nisan ayında yaptığı açıklamada, şehri etkisi altına alan corona virüsü pandemisi nedeniyle Liverpool - Atletico Madrid maçına özel bir inceleme başlatacaklarını açıklamıştı.

Steve Rotheram, "O gün Madrid'den Liverpool'a 3.000 İspanyol geldi. Eğer, maçın şehirde corona virüsü dalgasını başlattığını ortaya çıkarırsak bu büyük bir skandal olur. Tüm şehri tehlikeye atmamamız gerekirdi. Araştırmalarımızı başlattık. O maça gidip de 15 gün içinde corona virüsü testi pozitif çıkan 1200 kişi var. O gün Atletico Madridli taraftarların olduğu bölümdeki güvenlik görevlilerini de araştırıyoruz." demişti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver