Zanka

Sağlık problemleri nedeniyle ameliyat olan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, ameliyat sonrası ilk kez açıklama yaptı. Bu açıklamada çarpıcı ifadelere yer veren Cengiz, “Kulübün başındayım” mesajı verdi. Dikkat çeken açıklamalar, 'play-off' krizi ile gündeme gelen Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu’na yanıt gibi görünüyor…

Galatasaray yönetimi ile Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu arasındaki 'play-off' krizi spor dünyasına damgasını vurmuştu. Hamamcıoğlu, Süper Lig'de şampiyonun play-off sistemi ile belirlenmesi için TFF'ye öneride bulunduğunu açıklamış, sarı-kırmızılı yönetim ise resmi siteden yayınladığı açıklama ile yetki ve sorumluluğundaki konular hakkında Galatasaray'ı temsilen başkan ve yetkili yönetim kurulu üyelerinin açıklamalarda bulunabileceğini belirterek bunların dışında açıklama yapan kişilerin sarı kırmızılı kulübü bağlamayacağını belirtmişti.

Yapılan bu açıklamayı sert sözlerle eleştiren Eşref Hamamcıoğlu, "Benim verdiğim demeç yönetim aleyhine bir demeç değil. Bunun cevabını resmi siteyi kullanarak vermek densizliktir. Bunlar çok ayıp ve vicdansız şeyler. Böyle bir durumu fırsat bilerek resmi siteyi kullanmak doğru değil. Şu anda seçim ortamı falan yok. Böyle bir ortamdan kimse yararlanmaz. Burası Galatasaray. Bu konuda hiç kimse prim yapamaz. Bizim en büyük temennimiz Mustafa Cengiz'in göreve dönmesi. Galatasaray'da kimin yetkili olduğunu ben çok iyi biliyorum. Şu anda bütün dualarımız Mustafa Cengiz'le birlikte." demişti.

Önceki günlerde ameliyat masasına yatan ve başarılı bir operasyon geçirerek, hastaneden taburcu olan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, evinde dinlenmeye çekildi. Başkan Cengiz, kulübün resmi internet sitesinden açıklama yayınladı.

Başkan Mustafa Cengiz, Hamamcıoğlu'nun yaptığı açıklamalara cevap niteliğindeki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli kamuoyu,

07.05.2020 tarihinde geçirdiğim operasyonun ardından sağlığım el verdiği kadar İkinci Başkanım ve Başkan Yardımcılarım başta olmak üzere ilgili mesai arkadaşlarımla birlikte Galatasarayımızın sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalara ara verilmeksizin devam edilmiş ve bu süreçte mali raporlar da hazırlanarak sonuçlandırılmıştır. Bilindiği gibi gerektiği takdirde de resmi sitemizden ilgili konulara ilişkin açıklamalar yapılmıştır.

Kulübümüz resmi mecralarında yayınlanan bütün açıklamalarda bizzat bilgim, katkım ve nihayetinde onayım vardır.

Galatasaray Spor Kulübü gibi 115 yıllık bir geçmişe sahip kurumsal bir yapıda zaten aksi de düşünülemez.

Saygılarımla

Mustafa Cengiz

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı”

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver