Zanka

Uzmanlar bu hafta içerisinde, hafta sonu yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık yaşanacağına dair uyarılarda bulunmuştu. Beklenen oldu, kavurucu sıcaklar yurdu etkisi altına aldı. Antalya’da Mayıs ayı sıcaklık rekoru kırıldı. Termometrelerde ibre 39 dereceye yaklaştı ve son 75 yılın en sıcak Mayıs ayını kaydetti…

Türkiye'de perşembe gününden itibaren Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımları etkili oluyor. Buna bağlı olarak hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 10-12 derece üzerinde seyrediyor.

Antalya'da ise bugün son 75 yılın en sıcak Mayıs ayı yaşanıyor. Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Dr. Mehmet Latif Gültekin, "Antalya’da 1945'te 38.7 derece olarak ölçülen mayıs ayı rekor sıcaklık değeri an itibari ile aşılarak 38.8 derece olarak ölçüldü. Antalya'da tüm zamanların mayıs ayı sıcaklık rekoru kırıldı. Sıcaklık artmaya devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Kentte bugün öğle saatlerinde, en yüksek sıcaklığın ise 41 derece olması bekleniyor.

Öte yandan sıcaklığın etkisini artırdığı saatlerde kentin birçok bölümünde boşluklar göze çarptı.

Kentteki aşırı sıcak, sokaktaki hayvanları da etkiledi. Konyaaltı Caddesi'nde sıcaktan bunalan sokak köpekleri ve kargalar, süs havuzlarına girerek su içti. Bazı köpekler de uzun süre süs havuzuna girerek serinledi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver