Zanka

Ücretsiz dağıtılan maskeler normalleşme sürecinde yeniden satışa çıktı ve maskeler için 1 liralık tavan fiyat belirlendi. Ancak fırsatçıların 1 lira sınırını delmeleri uzun sürmedi. Maskelerin yanına dezenfektan da konunca, fiyat 132 liraya kadar çıktı, 50’lik maske 50 lira olması gerekirken 82 liraya geldi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla önce satışı yasaklanan, 42 gün sonra yeniden serbest hale getirilen, Ticaret Bakanlığı tarafından da tavan fiyatı 1 TL olarak belirlenen cerrahi maske satışında fırsatçılar yine yolunu buldu.

Sabah gazetesinden Betül Alakent'in haberine göre; Maskeyi dezenfektanla satan fırsatçılar, cerrahi maskelerin yanına başka bir ürün ekleyerek paket haline getirdi. Örneğin bir litrelik dezenfektan ve 50'lik pakete 132 TL fiyat konulurken, aynı dezenfektanın tekli satışındaki etiket fiyatı ise 50 TL’ydi. Bu durumda 50'lik maskenin fiyatı 82 liraya, bir adet maske ise 1.60 liradan satılarak tavan fiyat delindi.

Ancak üretimin 10 kat arttığını belirten sektör temsilcileri, maske fiyatlarının 1 TL’nin de altına düşeceğini ve ürünlerin fırsatçıların elinde kalacağını söylüyor.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver