Zanka

AKP eski milletvekili Burhan Kuzu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımında Kuzu, Atatürk’ü anmak yerine Sultan Vahdettin’i andı. Skandala tepkiler büyürken, sert bir tepki de CHP’li milletvekili Gürsel Erol’dan geldi. Erol, ''FETÖ'nün kitaplarından, dergilerinden, yayınlarından mı öğrendin sen bu tarihi?'' diye sordu…

AKP eski milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda skandal bir paylaşıma imza attı. Kuzu yaptığı paylaşımda, Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yerine Sultan Vahdettin’i şu sözlerle andı:

 “Mustafa Kemal Paşa,30 Nisan 1919’da Resmi Gazete’de yayınlanan Sultan Vahdettin imzası ile Samsun 9. Ordu Müfettişliği’ne tayin edilmiştir. Mustafa Kemal, Samsun’a herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı’nın en parlak subayı olarak çıkmıştır. Sultan Vahdettin Han’ı rahmetle anıyorum.”

”BU TARİHİ, FETÖ’NÜN KİTAPLARINDAN MI ÖĞRENDİN?”

Burhan Kuzu’nun skandal paylaşımını alıntılayarak tepki gösteren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şu ifadeleri kullandı:

“Burhan Kuzu, sen kim, Milli Mücadele kim? Sen kimsin kafana göre tarih yazıp, tarihin gerçekliklerini eğip bükmeye çalışıyorsun! FETÖ’nün kitaplarından, dergilerinden, yayınlarından mı öğrendin sen bu tarihi? Yazıklar olsun bu Cumhuriyet sayesinde geldiğin makamlara, aldığın ünvanlara”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver