Zanka

Son dakika… Eleştirilerin hedefindeydi...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dün internet üzerinden düzenlenen genel kurul toplantısında, pandemi sürecini nasıl yönettiğine ilişkin bağımsız soruşturma çağrılarına olumlu yanıt vermişti.

DSÖ'nün en üst karar alma organı olan Dünya Sağlık Asamblesi'nin 73. toplantısı için video konferans aracılığıyla bir araya gelen 194 üye ülke, örgütün salgın yönetimi konusunda denetlenmesi için sunulan önergeyi onayladı.

ABD tarafından Çin'den gelen baskılara boyun eğdiği iddia edilen ve birçok ülke tarafından yeni tip corona virüs salgınını pandemi ilan etmekte geç kaldığı nedeniyle eleştirilen Dünya Sağlık Örgütü hakkında, uluslararası bağımsız bir soruşturma başlatılmasına karar verildi.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen önerge, DSÖ hakkında 'tarafsız, bağımsız ve kapsamlı' bir soruşturmanın yürütülmesini öngörüyor.

ABD KATKIYI DURDURMUŞTU

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nün corona virüsü salgınına müdahalesini yetersiz bulmuş ve örgüt bütçesine yaptığı katkıyı geçici süreyle askıya almıştı. Çin'i virüsle ilgili zamanında bilgi paylaşmamak ve şeffaf olmamakla suçlayan ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nü de "Çin merkezli" davranmakla eleştirmişti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver