Zanka

Yeni tip corona virüs salgınındaki süreç yönetimiyle örnek gösterilen ülkelerin başında Güney Kore geliyor. Kısa bir süre önce vakalarda ufak bir artış yaşanmasıyla ikinci dalga korkusu olan ancak durumun kontrol altına alındığı ülkede, okullar uzun bir aranın ardından yeniden açıldı. Eğitim başladı ama hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Artık öğrenciler bölmelerin ardında maskeli oturuyor. Maskelerden dolayı öğretmenler ise öğrencileri ayırmakta güçlük çekiyor..

51 milyondan fazla nüfusa sahip olmasına rağmen sadece 263 insanın yaşamını yitirdiği Güney Kore’de normalleşme süreci devam ediyor.

Bugün 5 aylık bir aranın ardından ülkede lise öğrencileri okullara geri döndü. Öğrenciler okul binasına girerken, termal kameraların denetiminden geçti.

Sınıflarda her öğrencinin sırasına şeffaf plastik bölmeler yerleştirildi. Böylece hem öğrenciler hem de öğretmenler ders sırasında korumaya alındı.

Maskeli bir şekilde bölmenin ardındaki öğrencilerine ders anlatan öğretmenler ise bazı zorluklardan yakındı. BBC’ye konuşan Chungam Lisesi’nde görevli öğretmen Cho Sung-jin, “Maske ile ders anlatmak çok zor. Sesinizi yükseltirken nefes almak çok zor” ifadesini kullandı. Cho Sung-jin ayrıca, bütün öğrenciler birbirine benzeyen maskeler taktığı için onları tanımanın çok zor olduğunu da söyledi.

Liseliler derslerden sonra öğle yemeğini özel olarak tasarlanan yemekhanelerde yedi. Tedbirler kapsamında masalara cam bölmeler yerleştirildi ve her öğrenci kendi bölmesinde oturdu.

Öte yandan okullar açılmadan önce ders saatleri, teneffüs saatleri ve öğle yemeği arası saatleri değiştirilmişti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver