Zanka

Son dakika… 20 Mayıs 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Günlük vaka sayısı uzun bir zaman sonra binin altına düştü...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “VAKA SAYIMIZ, 1.000’İN ALTINA DÜŞTÜ. Kaybettiğimiz hasta sayısı bugün de azaldı. Virüsle artık şartları değiştirerek, daha özgür mücadele edeceğiz. Yeni hayat tarzımız: Kontrollü Sosyal Hayat, hep birlikte tedbir. Koşulu: Maske + 1,5 metre Sosyal Mesafe.” ifadelerini kullandı.

Vefat sayılarında iki gündür büyük bir düşüş yaşanıyordu. Bugün de düşüş devam etti. Son 24 saatte 23 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 4 bin 222’ye yükseldi. Dün can kaybı 28’di.

Dün vaka sayılarında da umut veren bir azalma görülmüştü ve sayı bin seviyesine yaklaşmıştı. Bugün de sayı uzun bir sürenin ardından ilk kez binin altına geriledi. Son 24 saatte 972 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 152 bin 587’ye ulaştı. Dün 1.022 yeni vaka kaydedilmişti.

Bakan Koca’nın ‘öngörülebilir’ olarak değerlendirdiği iyileşenlerin sayısındaki gerileme ise devam ediyor ancak günlük iyileşen sayısının, günlük vaka sayısından fazla olması kritik nokta. Sayı binli seviyelere yaklaştı ve hala az farkla olsa da yeni vakaların üzerinde. Açıklanan verilere göre bugün 1.092 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu. Dün bu rakam 1.318 olarak bildirilmişti.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver