Zanka

Kahramanmaraş’ta yaşayan tam 125 yaşındaki Eşe Gelebek, korona virüse yakalandı. 40 gün sonra 126’ıncı yaşını kutlayacak olan Eşe Nine virüsü yendi ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdırdı…

1 Temmuz 1894 doğumlu, 13 çocuk annesi Eşe Gelebek, 20 Nisan’da yüksek ateş şikayetiyle Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Burada çekilen tomografisinde korona virüsü teşhisi konulan yaşlı kadının hemen tedavisine başlandı.

Bir haftası yoğun bakım olmak üzere iki haftalık tedavinin sonunda Eşe Gelebek, hastalığı yenmeyi başardı. Eşe Gelebek, yaşı itibarıyla 113 yaşındaki İspanyol Maria Branyas’ın elindeki korona virüsünü yenen dünyanın en yaşlı insanı unvanını da almış oldu.

Virüsün nasıl bulaştığı tespit edilemeyen ve hastaneden taburcu olduktan sonra 13 çocuğunun en küçüğü olan Hamdullah’ın evine dönen Eşe Gelebek, 14 gün karantinaya alındı. Karantina sürecinde Eşe Gelebek’in bulunduğu odaya gelini Meyrem Gelebek dışında kimse girmedi.

Sağlık çalışanlarına teşekkür eden Eşe Nine, "Bana hastanede iyi baktılar. Hemşireler iyi ilgilendi, iyi baktı. Hastalığı yendim" dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver