Zanka

19 Mayıs’ın Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olduğunu bilmeyenlerin sayısı her geçen gün şaşırtıcı şekilde artıyor. Önce TRT, ardından Giresun Belediyesi derken, şimdi de listeye Ayşenur Arslan eklendi. Halk TV’de program yapan Ayşenur Arslan, TRT’yi eleştirirken kendi bir skandala imza attı. Arslan, 19 Mayıs için 'Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı' dedi…

Türkiye 19 Mayıs’ın 101’inci yılında ne yazık ki 19 Mayıs’ın ne olduğunu bilmeyen bir dizi insan gördü. Skandallar zinciri ilk olarak TRT ile başladı. TRT'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle hazırlanan programda arka fonda "19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı" görseli yer aldı.

Bayramların karıştırılması sosyal medyaya bomba gibi düştü, TRT’den hatalı grafik için özür açıklaması geldi ve sorumlu personel hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Benzer bir hata da AKP’li Giresun Belediyesi’nden geldi. Belediye 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıyla karıştırdı. Gelen tepkiler üzerine kısa sürede hatasını anlayan görevliler mesajı değiştirerek, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” yerine “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” diye yazdı.

Zincirin son halkasını ise Ayşenur Arslan taktı. Halk TV’de Medya Mahallesi programını sunan Ayşenur Arslan, TRT'nin 19 Mayıs hatasını eleştiriyordu. Ancak eleştirirken yeni bir skandala imza attı ve TRT için, "19 Mayıs'ta 'Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı' yerine, 'Cumhuriyet Bayramı' dediler" ifadelerini kullandı. İzleyenler şaka mı yapıyor diye düşünürken, Arslan’ın gayet ciddi olduğu görüldü. Olay sosyal medyanın gündemine oturdu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver