Zanka

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 yıl önce İstanbul’daki konsoloslukta vahşi bir cinayete kurban gitmişti. Kaşıkçı’nın oğullarından şaşırtıcı bir açıklama geldi ve babalarının katillerini affettiklerini açıkladılar… Bu açıklamalara Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’den ise sert tepki geldi…

2 Ekim 2018'de evlilik evraklarını almak için gittiği İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda katledilen muhalif Suudi gazeteci ve Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın, oğlu Salah, babalarını öldürenleri affettiklerini söyledi.

Daha önce Suudi yargısına güveninin tam olduğunu söyleyen Salah, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bu mübarek ayın mübarek gecesinde, Allah’ın ‘Bundan sonra kim kendisine yapılan o kötülüğü affeder ve barışırsa, onun karşılığını vermek Allaha aittir’ kelamını düşünüyoruz.

Bu sebeple biz şehit Cemal Kaşıkçı’nın oğulları olarak babamızı öldürenleri affediyoruz, Allah kabul etsin.”

NİŞANLISINDAN SERT TEPKİ

Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Salah'ın açıklamalarından kısa süre sonra bir açıklamada bulunarak, "Cemal evlilik için gerekli belgeleri almaya çalışırken kendi memleketinin büyükelçiliğinden öldürüldü. Katiller Suudi Arabistan'dan geldi. Kimsenin onları affetmeye hakkı yok" dedi.

ÖLÜMÜNDEKİ SIR PERDESİ

Ölümünün üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen cinayetiyle ilgili birçok bilgi hâlâ halkla paylaşılmayan Kaşıkçı'nın Riyad'dan gelen bir emir sonrasında öldürüldüğü iddia ediliyor.

Reuters'a konuşan kaynaklar, CIA'in yaptığı kapsamlı araştırmalar sonucunda cinayet emrinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından verildiği sonucuna ulaştığını ifade etmişti.

Birleşmiş Milletler de muhalif gazetecinin Suudi Arabistan tarafından öldürüldüğü görüşünde.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver