Zanka

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüs salgını tüm dünyayı sardı. Salgını başta normal bir durum gibi karşılayan ve pandemi ilan etmekte geç kalmakla suçlanan Dünya Sağlık Örgütü’ne uluslararası bir soruşturma kararı alınmıştı. DSÖ’den eleştirilere yanıt geldi…

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınını ele alış biçimine ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

Son dönemde ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Dünya Sağlık Örgütü, zamanında müdahale etmedi ve Çin’in etkisinde kaldı. DSÖ’nün Çin’den bağımsızlığını ilan etmesi gerek” sözlerini değerlendiren Ghebreyesus, kurumun bugüne kadar çok çalıştığını söyledi ve şu açıklamaları yaptı:

 “Dünya Sağlık Örgütü gece ve gündüz her üç kademede de salgınla mücadeleyi koordine etmek için çalıştı. DSÖ teknik destek sağladı, siyasi birlikteliği kuvvetlendirmeye çalıştı, kaynakları aktarmaya ve koordine etmeye odaklandı ve daha birçok şey yaptı”

3 saat süren sanal toplantıda Tedros Ghebreyesus, 34 kişilik yönetim kuruluna Dünya Sağlık Örgütü’nün bugüne kadar Covid-19’la mücadeleye 800 milyon dolar harcandığını duyurdu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver