Zanka

Korona virüs salgınında tablonun iyileşmesi, 65 yaş üstü vatandaşlara seyahat izni çıkması ve bayram tatilinin de etkisiyle, on binlerce kişi soluğu tatil cenneti Bodrum’da aldı. İlçe girişinde sıkı denetimler devam ederken, ateşi 38 derenin üzerinde olanlar ise hastanelere sevk edildi…

Seyahat kısıtlamasının olmadığı Muğla'nın, dünyaca ünlü turistlik ilçesi Bodrum'da ciddi bir yoğunluğu yaşanıyor. Son 24 saatte yaklaşık 10 bin aracın ilçeye giriş yaptığı öğrenildi.

Bodrum'un tek girişi olan Torba'da, trafik uygulama noktasında, korona virüs tedbirleri kapsamında önlemler artırıldı. Polis ve jandarma ekipleri, kontrol noktasında araçları durdurup, sürücüler ile yolcuları salgına karşı uyardı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürücü ve yolcuların ateşini ölçtü. Ateşi 38 derecenin üzerinde olanlar, tedbir amaçlı bölgedeki ambulansla sağlık görevlilerince kontrol için hastaneye sevk edildi.

Kontroller nedeniyle karayolunda yaklaşık 3 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Yazlık evlerine gelenlerin adres ve telefon numaralarını alan ekipler, 14 gün dışarı çıkmamaları için uyarılarda bulundu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras geçen hafta yaptığı açıklamada, "İlk başta 'Gelmeyin' demiştik çünkü Bodrum’da tüm alt yapı kış nüfusuna göre planlanmış. Yaz nüfusuna göre salgına yakalansaydık işimiz çok zor olurdu. Şu an her şey kontrol altında. Vatandaşlarımızı Bodrum'a gelmeleri için bekliyoruz. Umarım bu seyahat kısıtlaması da kalkar, herkes rahatlar" demişti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver