Zanka

Son dakika… 22 Mayıs 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Günlük vakalar düşmeye devam ederken, iyileş sayısında az da olsa artış var...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Artan test sayısına rağmen YENİ VAKA SAYISI 1.000'İN ALTINDA. Destek tedavisine ihtiyaç duyanların sayısı azalıyor. Yeni hayat tarzımız: KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT, hep birlikte tedbir. Koşulu: Maske + 1,5 metre Sosyal Mesafe.” ifadelerini kullandı.

Vefat sayılarında son günlerde yaşanan düşüş, dün çok olmasa da biraz yükselmişti. Bugün ise dünkü sayı değişmedi Son 24 saatte 27 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 4 bin 276’ya yükseldi. Dün de can kaybı 27’ydi.

Önceki gün vaka sayıları uzun bir aranın ardından binin altına düşmüştü ve bu düşüş dün de devam etmişti. Söz konusu gerileme bugün de devam etti. Son 24 saatte 952 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 154 bin 500’e ulaştı. Dün 961 yeni vaka kaydedilmişti.

Tabloda kritik öneme sahip iyileşen sayısı günlerdir düşüşteydi. Bugün ise az da olsa yeniden yükseldi. Açıklanan verilere göre bugün 1.121 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu. Dün bu rakam 1.003 olarak bildirilmişti.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1