Zanka

Bu yıl salgın sürecine denk gelen Ramazan Bayramı, birçok ilke de sahne oldu. Bunlardan biri de camilerde namazsız bayram olması… Türkiye’de ilk defa bu bayram, camiler sokağa çıkma yasağı nedeniyle boş kaldı. Ankara’da ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir camiye mahsus olmak üzere kısıtlı sayıda cemaatle bayram namazı kıldı…

Ramazan Bayramı namazı, korona virüs tedbirleri kapsamında yalnızca Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kısıtlı sayıda cemaatin katılımıyla kılındı. Namazı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Namaz, İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı cami ve mescitlerde ibadet genelgesindeki esaslar uygulanarak kılındı. Ankara Valisi Vasip Şahin de cemaat arasında yer aldı.

Namazın arından minbere çıkan Erbaş, bayram hutbesini okudu. Erbaş hutbesinde, 29 Mayıs'ta camilerin tekrar ibadete açılacağını belirterek, toplu ibadet için belirlenen kurallara dikkat çekti.

Erbaş, "Bugün buruk bir bayram sabahına uyandık, camilere koşup saf tutamadık. Ancak kalplerimizin aynı heyecanla attığı müddetçe mesafelerin önemi yoktur" dedi.

29 Mayıs Cuma günü camilerin kademeli olarak cemaatle ibadete açılacağını söyleyen Erbaş, "Sadece öğle ve ikinci vakitlerinde camilerimizde namaz kılacağız. 65 yaş üzeri büyüklerimiz ve 20 yaş altı kardeşlerimizle hastalık belirtisi taşıyan kardeşlerimiz biraz daha sabredecekler" ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1