Zanka

Son dakika… 24 Mayıs 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Düne oranla test sayıları büyük düşüş gösterdi ancak vakalarda aynı oranda düşüş olmadı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “İYİLEŞEN TOPLAM HASTA SAYISI 120 BİNE YAKLAŞTI. Yeni vaka sayısında değişkenlik öngörülen düzeyde. Yoğun bakım desteğine ihtiyaç giderek azalıyor. Riskin daha da düşmesi, güçlü tedbirle mümkün. GÜÇLÜ TEDBİR, sosyal hayatta hep birlikte alınacak tedbirdir.” ifadelerini kullandı.

Vefat sayılarında son günlerde az da olsa bir yükselme görüldü. Bugün ise sayı değişmedi. Son 24 saatte 32 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 4 bin 340’a yükseldi. Dün de can kaybı 32’ydi.

Dün test sayılarında yaşanan artışla orantılı olarak vaka sayılarında da artış yaşanmıştı ve rakam yeniden binin üzerine çıkmıştı. Bugün test sayıları düne oranla çok daha düşük kaldı ancak vaka sayılarında beklenen büyük düşüş yaşanmadı. Son 24 saatte 1.141 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 156 bin 827’ye ulaştı. Dün 1.186 yeni vaka kaydedilmişti.

Tabloda kritik öneme sahip iyileşen sayısı ise bir süredir düşüyordu ancak dün yeniden 1.500 seviyesine yaklaşmıştı. Bugün ise yeniden binli seviyelere geriledi. Açıklanan verilere göre bugün 1.092 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver