Zanka

Şu ana kadar Avrupa’da pek çok ülke ile ABD’de görülen ve Covid-19’la bağlantılı olduğu düşünülen gizemli hastalık, çocuklar arasında yayılmaya devam ediyor. Kawasaki sendromuna benzeyen hastalıkla ilgili son haber Hollanda’dan geldi. 19 çocuk daha yeni salgına yakalandı…

Covid-19 ile ilişkilendirilen Kawasaki sendromu ve toksik şok benzeri belirtiler gösteren yeni hastalığa ilişkin vakalar, ilk olarak İngiltere’de ortaya çıkmıştı. Ardından İrlanda, Belçika, İsviçre, İtalya, İspanya, Fransa ve ABD’de de görüldü.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin (ECDC) hazırladığı bir rapora göre, Avrupa genelinde 230 çocuk, ‘muhtemelen bu yeni hastalık nedeniyle’ hayatını kaybetti.

İngiltere’de 14, Fransa’da da 9 yaşındaki bir çocuk bu hastalık yüzünden hayatını kaybederken, Fransa’da geçen hafta toplam vaka sayısının 135’e yükseldiği açıklanmıştı.

ABD medyasına göre, New York’ta yaşayan 3 çocuk da bu hastalık nedeniyle öldü. Eyaletteki çeşitli hastanelerde tedavi gören 102 çocukta yeni hastalığın belirtileri olduğu ifade edildi.

Son olarak Hollanda’da 19 çocuğun bu hastalığa yakalandığı açıklandı. Hollanda Pediatri Derneği (NVK) tarafından, çocuk doktorlarından yeni hastalıkla ilgili vakaları bildirmeleri istendi. 19 çocuktan 10’unda corona virüsü tespit edildi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver