Zanka

Tekirdağ’ın Çorlu ve İstanbul Kadıköy ilçesinde yaşanan, polisin vatandaşa şiddet uyguladığı görüntülerin benzeri Edirne’nin Keşan ilçesinde kaydedildi.

Edirne’nin Keşan ilçesinde polisin vatandaşa şiddet uyguladığı görüntüler ortaya çıktı. İddialara göre sokağa çıkma yasağını delen baba ve oğul, polis tarafından darp edildi.

O anlar vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedilirken, görüntülerde çevredeki insanların ise çığlıkları duyuluyor.

Polisin biber gazı kullandığı ve havaya ateş açtığı saldırıda, çocuklar da gazdan etkilendi. Edinilen bilgiye göre bir kişi de gözaltına alındı.

EMNİYET TEŞKİLATINI YIPRATMA AMAÇLI DENMİŞTİ

İçişleri bakanlığından yapılan açıklamada, son günlerde ortaya çıkan polisin şiddet uyguladığı görüntülerin paylaşımıyla ilgili, ‘emniyet teşkilatını yıpratma amaçlı’ denmişti.

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Çorlu’da evlerinin önünde oturduğu iddia edilen yurttaşların, çok sayıda polis tarafından hakarete uğrayıp darp edildiği anlara ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Çorlu’daki polis şiddetinin tartışmaları sürerken, Kadıköy’de bir polisin motosikletli kuryeyi darp ettiği görüntüler ortaya çıkmıştı. Sorumlu polisler görevden uzaklaştırılmıştı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver