Zanka

Son dakika… 26 Mayıs 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Test sayıları azalırken, günlük vaka sayıları da düştü. İyileşen sayısı ise artıyor...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “İYİLEŞEN HASTA SAYISINDA, bugün önemli bir artış var. Yoğun bakım ve Entübe hasta sayısında ise azalma devam ediyor. Elde edilen başarı, 83 milyonun gösterdiği uyumun sonucu. Yeni hayat tarzımız: KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT, hep birlikte tedbir.” ifadelerini kullandı.

Son günlerde önemli değişiklikler kaydedilmeyen vefat sayılarında, bugün de bir değişiklik olmadı. Son 24 saatte 28 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 4 bin 397’ye yükseldi. Dün can kaybı 29’du.

Önceki gün test sayıları düşük kalmasına rağmen vaka sayılarında büyük bir düşüş yaşanmamıştı ve vaka sayısı iyileşen sayısını bir ay sonra yeniden geçmişti. Dün, vaka sayısı yeniden binin ve günlük iyileşen sayısının altına düşmüştü. Bugün test sayıları daha da düştü ve vakalar da düşmeye devam etti. Son 24 saatte 948 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 158 bin 762’ye ulaştı. Dün 987 yeni vaka kaydedilmişti.

Dalgalı bir grafik sergileyen iyileşen sayısı, önceki gün bin seviyesine gerilemişti. Dün 1.300’lere yükselen sayı, bugün daha da yükseldi. Açıklanan verilere göre bugün 1.492 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver