Zanka

Son dakika… 27 Mayıs 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Günlük vefat ve vaka sayıları arttı, iyileşen azaldı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Veriler, riski küçültmede istikrar sağladığımızı gösteriyor. 83 milyonun başarısı devam etmeli. DAHA FAZLA ÖZGÜRLÜK, tedbirlere eksiksiz uyuma bağlı. Özgürlüğün istediği özveriyi gösterelim. Yeni hayat tarzımız: Kontrollü Sosyal Hayat, HEP BİRLİKTE TEDBİR.” ifadelerini kullandı.

Son günlerde çok değişiklik kaydedilmeyen vefat sayılarında, bugün biraz artış gözlendi. Son 24 saatte 34 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 4 bin 431’e yükseldi. Dün can kaybı 28’di.

İki gündür düşüş yaşanan vaka sayılarında da bugün artış yaşandı. Son 24 saatte 1.035 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 158 bin 762’ye ulaştı. Dün 948 yeni vaka kaydedilmişti.

Dalgalı bir grafik sergileyen iyileşen sayısı, dün 1.500 seviyesine dayanmıştı. Bugün ise düne oranla sayı biraz daha geriledi. Açıklanan verilere göre bir günde 1.286 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver