Zanka

Korona virüs salgını sürecinde normalleşme dönemi tedbirlerle başladı. Sosyal mesafe artık hayatımızın her alanında olması gerekiyor. Özellikle de kalabalık ortamlarda. Otobüs ve tren seyahatlerinde kapasiteler de bu kapsamda azaltıldı, yan koltuklar boş kaldı. Ancak önümüzdeki hafta tekrar başlaması planlanan uçak seferleri için böyle bir uygulama şartı konmaması dikkat çekici oldu…

Salgın sürecinde getirilen seyahat kısıtlamaları ve ülkelere kapıların kapatılması, uçak seferlerini durdurmuştu. Normalleşme ile birlikte uçak seferlerinin de Haziran’da yeniden başlayacağı açıklandı. Biletler şimdiden satışa açıldı.

Uçuşların başlaması için havalimanlarında da tedbirler üst düzeye çıkartıldı. Birçok yeni düzenleme getirildi. Ancak herkes uçakta sosyal mesafenin nasıl korunacağını merak ediyordu. “Diğer ulaşım araçlarında olduğu gibi koltuklar boş bırakılacak mı?” sorusuna yanıt, Türk Hava Yolları'nın (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi’den geldi.

Ekşi, uçuş sektöründe alınan yeni tedbirler ve uygulamalar arasında en çok merak edilen soruları sosyal medya hesabından yanıtladı. Yan koltukla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

"Merak ettiğiniz soru! Uçaklarda yan koltuk boş olacak mı? Cevap: Havacılık ve sağlık otoritelerinde; uçak havalandırma sistemleri, HEPA filtreleri ve yapılan bilimsel araştırmalarda uçak içi bulaş riskinin yüksek olmaması gibi sebepler ile henüz zorlayıcı bir karar alınmamıştır"

​“Uçak içinde yan koltuk boş uygulamasına gerek var mı?' sorusuna karşılık ise Ekşi, şöyle söyledi:

"Örneğin Avrupa Sivil Havacılık Emniyet Ajansı EASA ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ECDC ortak yayınladığı kılavuzda 'yolcu sayısı müsait ise tavsiye etmiş değil ise zorunlu tutmamıştır"



Bu içeriğe emoji ile tepki ver