Zanka

Korona virüs tedbirleri kapsamında daha önce terhisler ertelenmişti. Askerlerin merakla beklediği gün geldi, terhisler başladı. Ailelerin hasretleri sona erdi. Kocaeli’nde ise terhis olduktan sonra memleketine gitmek için soluğu terminalde alan gençler yoğunluk oluşturdu ancak sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlaması nedeniyle otobüs seferi yoktu…

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar terhislerin 31 Mayıs’ta başlayacağı müjdesini geçtiğimiz günlerde, “Alınan tedbirlerin yeterli olduğu, artık terhis ve celplerin başlayabileceği noktasına geldik. 31 Mayıs Pazar gününden itibaren terhisleri başlatacağız. Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon halindeyiz. Şu ana kadar gözetim altında bulunan, terhis olacak gençlerimiz arasında herhangi bir vakaya rastlanmadı” diyerek vermişti.

Tedbirler kapsamında bir ay ertelenen terhisler bugün başladı. Yaklaşık 66 bin asker bugünden itibaren terhis belgelerini alarak yakınlarına kavuşmak için kışlalardan ayrılmaya başladı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan 106'ncı Topçu ve 2'nci Zırhlı Alayı Komutanlığı'ndan terhis olan 120 asker, sosyal mesafe kuralına uyarak tezkerelerini aldı ve memleketlerine doğru yola çıktı. Kışla çıkışında sevinçle karşılanan askerler ile aileleri hasretle kucaklaştı.

Kocaeli’nde askeri birliklerinden terhis olan askerler memleketlerine gitmek için Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne akın etti. Otogara gelenler memleketlerine gitmek için otobüs bileti aradı. Sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kentte devam etmesi nedeniyle bazı kişilerin, memleketlerine gitmek için otobüs seferi bulamadığı görüldü.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver