Zanka

Türkiye 1 Haziran 2020 itibariyle yeni bir döneme başladı. Kafeler ve restoranlar da bu kapsamda yeniden kapıları açtı. Kebabın başkenti Adana’da dünyaca ünlü lezzetlerine hasret kalan vatandaşlar, sabah 7’den itibaren kebapçılardaki yerlerini almaya başladı…

Korona virüs salgınında normalleşme süreci ile birlikte, restoranlar yaklaşık 3 aylık aradan sonra bugün ilk kez masa ve sandalyeleriyle hizmet vermeye başladı.

Adana’da vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren kentteki kebapçılara akın etti. Masaların sosyal mesafe kurallarına göre dizildiği kebapçılara, müşteriler ateşleri ölçülerek alındı.

Adana kebabı ve diğer et sipariş eden müşteriler, lezzetleri çok özlediklerini söyledi.

İLK MÜŞTERİ SAAT 07.20’DE

Kaburga kebabı ustası ve işletmeci Yaşar Aydın ise salgın nedeniyle masaların arasında 1.5 metre, sandalyelerin arasında 60 santimetre mesafe bıraktıklarını ve tek kullanımlık gereçlerle hizmet verdiklerini aktararak;

"Sabah 07.00'de açtım, 07.20'de ilk misafirlerimiz gelmeye başladı. Ciğer, boru kebabı ve lokum yemeye geldiler, mutluyuz. Adana denildiği zaman kebaptan vazgeçilmez. Dünyanın gözü Adana kebabında. O yüzden biz Adanalılar da virüse karşı dikkatli olmalıyız. 3 ay pandemi sürecinde dinlenmemiz gerekti ama şu an bomba gibi geldik. Daha güzel lezzetler vermeye devam edeceğiz" dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver