Zanka

Son dakika… 1 Haziran 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Günlük test sayısı 30 binin üzerinde kalmasına rağmen, vaka sayısı azalıyor...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “İyileşen toplam hasta sayımız 130 bine yaklaştı. Yeni vaka sayımız öngörülen seviyede. Solunum desteğine ihtiyaç azalıyor. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske + sosyal mesafe kuralının her ikisine uymamıza bağlı. DAHA SIKI TEDBİR, DAHA İYİ SONUÇTUR.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor. Rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre bugün 23 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 4 bin 563’e yükseldi. Dün 25 kişi vefat etmişti.

Çok test yapılsa da az test yapılsa da vaka sayıları 900’ün altına inmemesi dikkat çekiyordu. Dün, test sayısının yüksek olmasına rağmen uzun bir aradan sonra vaka sayısı 900’ün altına inmişti. Son bir günde de 31.525 test yapıldı ve sayı yine 900’ün altında kaldı. Son 24 saatte 827 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 164 bin 769’a ulaştı. Dün 839 yeni vaka kaydedilmişti.

Birkaç gün 1.500 seviyelerinde olmasıyla sevindiren günlük iyileşen sayısı, dün binin altına gerilemişti. Yeni verilere göre bir günde 974 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver