Zanka

Normalleşme süreci kapsamında 1 Haziran’da kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte, kamu çalışanları da yeniden iş başı yaptı. Peki kamu kurum ve kuruluşlarında hangi tedbirler alınacak? İşte detaylar…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, COVID-19 salgından dolayı 22 Mart tarihinde başlayan kamuda esnek çalışma modelinin sona ermesiyle, kamu kurum ve kuruluşlarında alınması gereken önlemleri belirledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve tüm bakanlıklara gönderilen tedbirler arasında; servis araçlarından bina girişine, ofis ortamında maske kullanımından yemekhane düzenine kadar birçok madde yer alıyor.

İşte o tedbirler:

SERVİS ARACI SAATİNE YOĞUNLUK ÖNLEM

*Servis araçları ile hizmete mahsus tüm araçların taşıma kapasitesi sosyal mesafe kuralları gözetilerek belirlenecek.

*Araçlarda el antiseptiği ve tek kullanımlık maske bulundurulacak.

*Olası yığılmaların önüne geçilmesi için servis hareket saatleri yeniden belirlenecek.

*İş yerlerine girişlerde tüm çalışanların temassız ateş ölçer ile vücut sıcaklıkları kontrol edilecek. Geçiş kontrol sistemi bulunan iş yerlerinde bulaşma riskine karşı temassız sistemler kullanılacak.

*Sosyal mesafeyi sağlamaya dönük kurum girişlerinde geçiş işaretlemeleri yapılacak.

*Bina girişleri ile asansör kabini ve katlarda bilgilendirme panolarına yeni tip corona virüsü salgınından korunma yöntemlerine ilişkin güncel bilgiler paylaşılacak.

TELEFONLAR DAHİL HER ŞEY DEZENFEKTE EDİLECEK

* Ofisler ve toplantı odaları ile tuvaletler, asansör, merdiven trabzanları, kapı kolları ve elle sık temas edilen çalışma ortamındaki ekranlı araçlar ile bilgisayar klavyeleri, fare ve telefon gibi ekipmanlar dezenfekte edilecek.

TOPLANTILAR TELEKONFERANS YÖNTEMİYLE YAPILACAK

*Ofisler sık aralıklarla doğal yollarla havalandırılacak. Havalandırma sistemleri yeniden gözden geçirilecek.

* Toplantı, görüşme ve eğitimler de çevrimiçi veya telekonferans görüşmesi yoluyla yapılacak.

*Sosyal mesafenin sağlanamadığı ofis ortamlarında çalışanlar için yeniden düzenlemeye gidilecek. Tüm personel çalışma müddetince maske kullanacak.

YEMEK SAATLERİ DÜZENLENECEK

*Yemekhanelerde yeni dönemde düzenlemeye gidilecek. Daha az sayıda kişinin bir arada bulunmasını sağlayacak şekilde yemek saatleri ve masa düzeni ayarlanacak.

*Yemekhane girişlerinde uygun zemin işaretlemeleri yardımıyla sosyal mesafe korunacak. Tek kullanımlık ürünlerle kumanya verilecek. Ortak kullanım alanındaki su sebilleri ve çay makinaları kullanılmayacak.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver