Zanka

Yeni tip corona virüs salgınının başlarında, Wuhan’dan dünyayı şoke eden bir haber gelmişti. Salgına yakalanan iki Çinli doktor Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng'in, 2 ay tedavi gördükten sonra ten renkleri değişmişti. Doktor Hu Weifeng hayatını kaybetti...

Çin'de corona virüs salgının ortaya çıktığı Wuhan kentinde, salgınla mücadelede etkin rol oynayan ve daha sonra hastalığa yakalanan Çinli Ürolog Hu Weifeng, ten renginin değişmesiyle gündeme gelmişti.

Çin medyasında yer alan habere göre, 4 ay boyunca Covid-19 tedavisi gören Wuhan Merkez Hastanesi doktorlarından Hu Weifeng hayatını kaybetti.

Çin'de 17 Nisan'dan bu yana corona virüs kaynaklı ölüm bildirilmiyordu. Bu son ölüm, yarından itibaren resmi istatistiklere dahil edilecek.

Virüse yakalanan ve daha sonra tedavi edilen Dr. Hu Weifeng, nisan ayı sonunda yaşadığı değişimi Çin medyasına anlatmıştı. Dr. Hu Weifeng yaptığı açıklamada, "Bilincim yerine geldiğinde ve sağlık durumumu öğrendiğimde korktum. Sık sık kabuslar görüyordum" ifadelerini kullanmıştı.

TEN RENKLERİ NEDEN DEĞİŞTİ?

Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı Song Jianxin, doktorların organlarının, tedavileri sırasında hasar gördüğünü söylemişti. Karaciğerlerinde depolanması gereken demirin, organlar düzgün çalışmadığı için kan damarlarına dolduğunu ifade etmişti. Bu sebeple, ten renginde değişmenin gözlemlendiği belirtilmişti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver