Zanka

Şubat ayında İstanbul’da yaşanan taksici dehşeti bugün ortaya çıkmıştı. Tartıştığı Faslı kadın müşterisini önce taksi içinde darp eden, ardından da genç kadının boğazını sıkan taksici ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Taksici için hala bir gözaltı kararı yok ancak şoförlük yapamayacak. Üstelik o araç da kullanılamayacak…

Geçen Şubat ayında, doğum yapan ablasını ziyaret etmek için Kocaeli'nden İstanbul'a gelen Fas uyruklu kadın yolcuyu darp eden şoförün görüntüleri ortaya çıktı.

Beyoğlu'ndan Kasımpaşa istikametine gitmek için aracına binen yolcusunu, taksinin hem içinde hem de dışında darp eden şoför, 22 TL'lik ücreti alabilmek için müşterisini yere yatırarak boğazını sıktı.

Yaşadığı şokun ardından polise ihbarda bulunun kadın yolcu, şoförün eşkâlini ve araç plakasını, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Devriye Ekipler Büro Amirliği görevlilerine iletti.

Daha sonra hastaneye kaldırılan kadın yolcu darp raporu alarak şoför hakkında şikayette bulundu. Kısa sürede yakalanan şoföre, “kasten yaralama” suçundan adli işlem yapıldı ve ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

BELGESİ İPTAL EDİLDİ, ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Yaşanılan olayın görüntülerini inceleyen İBB Ulaşım Daire Başkanlığı'na bağlı Toplu Ulaşım Hizmet Kalitesi Değerlendirme Sistemi (TUDES), şoförün “Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi” süresiz iptal etti.

Ayrıca olayın yaşandığı 34 TDH 90 plakalı taksinin de izin belgesi askıya alındı ve araç trafikten men edildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver