Zanka

Son dakika… 2 Haziran 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Günlük vaka sayısı uzun bir zamanın ardından ilk kez 800'ün altına düştü...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Toplam test sayımız 2,1 milyonu geçti. İyileşen hasta sayımız 130 bin. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayımız azalıyor. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske + sosyal mesafe kuralının her ikisine uymamıza bağlı. DAHA İYİ TEDBİR, daha iyi sonuçtur.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor. Rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre bugün 22 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 4 bin 585’e yükseldi. Dün 23 kişi vefat etmişti.

Yüksek sayıda test yapılmasına rağmen, 2 gündür vaka sayılarının uzun bir aranın ardından 900’ün altında kalması umut veren bir gelişme olmuştu. Bugün ise rakamlar daha düştü ve uzun bir süreninin ardından ilk kez 800’ün altına geriledi. Son 24 saatte 786 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 165 bin 555’e ulaştı. Dün 827 yeni vaka kaydedilmişti.

Birkaç gün 1.500 seviyelerinde olmasıyla sevindiren günlük iyileşen sayısı, önceki gün binin altına gerilemişti ve dün de yine bu seviyedeydi. Bugün ise sayı dünle aynı oldu. Yeni verilere göre bir günde 974 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver