Zanka

Bir olay, bin ihmal… Korona virüs testi yaptıran yaşlı bir kadın, sonucun gelmesini beklemeden İstanbul’dan Diyarbakır’a doğru otobüsle yola çıktı. Kendisiyle ilgilenen muavini alnından öptü, 50 lira da harçlık verdi. Muavin maske ve eldiven de takmıyordu. Kadın, korona virüs olduğunu yolda öğrendi. Otobüsle gittiği Sakarya’da karantinaya alındı. Ancak otobüs yola devam etti. Bolu’da durdurulan otobüste bulunan 5’i çocuk 27 yolcu ve 3 personele de test yapıldı. Ancak sonuçlar gelmeden yine yola devam edildi…

İstanbul'da 2 gün önce Covid-19 testi yaptıran ve sonucu çıkmadan bugün Diyarbakır'a doğru otobüsle yola çıkan Süreyya Ç., yolda kendisini arayan kişiden testinin pozitif çıktığını öğrendi.

Süreyya Ç. durumu muavine bildirince otobüs şoförü de yaşlı kadını otobüsle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Yaşlı kadın burada karantinaya alındı.

YOLA DEVAM EDEN OTOBÜS BOLU’DA DURDURULDU

Yoluna devam eden otobüs ise yolcuların testinin yapılması için Bolu'da durduruldu. Otobüste bulunan 5'i çocuk 27 yolcu ile 3 personele, araçtan sırayla indirilip korona virüs testi yapıldı.

Otobüstekiler, daha sonra yollarına devam etti. Yapılan testlerin sonuçlarının yolcuların bulundukları illerdeki Sağlık Müdürlüklerine bildirileceği öğrenildi.

Otobüsün Diyarbakır'a giderken, Elazığ, Adana, Şanlıurfa'da da yolcu indireceği belirtildi.

MUAVİNİ ALNINDAN ÖPÜP 50 TL VERMİŞ

Otobüsün muavini Zafer Demir, korona virüs pozitif olduğunu öğrendikten sonra yaşlı kadını Sakarya'da hastaneye bıraktıklarını ifade ederek, kadının kendisini alnından öptüğünü ve 50 TL bahşiş verdiğini şöyle anlattı:

"Teması oldu bana. Çantasını alırken yardımcı oldum. Kendisine hürmet gösterince kanı kaynadı. Telefonuyla oğluyla falan konuştum. 2 tane çocuğum var. Onlar için korkuyorum. Çünkü temas halindeydim. Eldiven yoktu. Maske yoktu. Aracı temizlemiştim. O yüzden unuttum maske ve eldiven takmayı. Onu hastaneye bıraktık. Teyzeye valizlerini falan aldığım için beni oğlu gibi gördü herhâlde 50 TL harçlık verdi, alnımdan da öptü. Allah yardımcısı olsun. Ona Rabbim inşallah şifa verir."

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver