Zanka

ABD’de polisin gözaltına aldığı sırada boynuna bastırması nedeniyle nefes alamayan ve hayatını kaybeden George Floyd’un, otopsisinde corona virüse yakalandığı belirlendi. Ancak ölümünün corona virüse bağlı sebeplerden olmadığı da belirtildi…

ABD’nin Minneapolis kentinde polisin siyahi Geore Floyd’un ölümüne sebep olması, önce ülkeyi ardından da tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Bir haftadır yangın yerine dönen ve şiddetli eylemlere dönüşen protestolarda, son 2 gündür tansiyon biraz daha düştü.

Polis, FBI, Ulusal Muhafızlar ve Gizli Servisin yanı sıra çeşitli askeri ve sivil gücünün görev yaptığı Washington DC sokaklarında, Beyaz Saray'ın karşısındaki güvenlik çemberi de bir sokak ileri taşındı.

Öte yandan George Floyd’un otopsi sonucunda ilginç bir detay ortaya çıktı. Otopsiyi yapan ve raporu hazırlayan Dr. Andrew Baker, Floyd’da corona virüs tespit edildiğini açıkladı.

Dr. Baker, “Covid-19’un haftalar boyunca vücutta kaldığı biliniyor ve test sonucunda bunların semptomlarının gösterilmediğini tespit ettik. Floyd’un ölüm sebebi corona virüsüne bağlı sebepler değil” dedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver