Zanka

Corona virüs salgınını kontrol altına alan ve uygulanan kısıtlamaları gevşeten İran’da, ikinci dalga şoku yaşanıyor. Ülkede yeni vaka sayısı rekor kırdı. Rakam, Mart sonunda en yüksek vakanın kaydedildiği günden bile fazla…

İran, corona virüs salgını ve ABD yaptırımları nedeniyle büyük yük altındaki ekonomisini rahatlatmak için iki aydır pandemiye karşı alınan önlemleri gevşetiyor. Ancak bu durum ülkeye pahalıya patlayabilir.

Salgının Orta Doğu'daki merkezi olan İran'da, son 24 saatte 3 bin 574 yeni corona virüs vakası tespit edildi. Bu rakam, daha önce Mart sonunda en fazla vakanın görüldüğü günden yaklaşık 400 hasta daha fazla olmasıyla dikkat çekti. Ülkedeki toplam vaka sayısı 164 bin 270’e ulaştı.

Vakalara oranla vefat sayısının düşük olması ise sevindiren haber oldu. Son 24 saatte 59 kişinin hayatını kaybetmesiyle, ülkedeki toplam can kaybı 8 bin 71’e yükseldi.

Ülkenin Irak sınırındaki Huzistan eyaletinin "kırmızı bölge" olarak kalmaya devam edeceği bildirildi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, vatandaşlarına sosyal mesafe uygulamalarını ciddiye alması için çağrıda bulundu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver