Zanka

Çok konuşulan Yalova Belediyesi’ndeki yolsuzluk soruşturmasında, 19 kişi tutuklanmıştı. Gözaltına alınan 4 belediye çalışanı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı...

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen belediyedeki yolsuzluk soruşturması kapsamında, tutuklu bulunan eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in sekreteri S.K. ile belediyede şoför olarak görev yapan A.I., F.V. ve Ö.G., gözaltına alındı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. S.K., A.I., F.V. ile Ö.G., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan sekreter S.K., soruşturma kapsamında daha önce de gözaltına alınmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Yalova Belediyesi'ndeki zimmete para geçirme olayı, Mali İşler Müdürlüğü'nde çalışan, evli ve 2 çocuk babası Reşat Elgin'in kayıplara karışmasıyla ortaya çıktı. Belediye kasasından yüklü miktarda parayı, belli aralıklarla paravan bir şirkete aktardığı anlaşılan Reşat Elgin hakkında, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Başlatılan soruşturma kapsamında, paraların aktarıldığı paravan şirketin sahibi müteahhit Bekir Bilgi gözaltına alındı. Bilgi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Savcılık talimatıyla belediyenin muhasebe birimindeki evraklar incelemeye alındı. Yapılan inceleme sonunda Reşat Elgin'in zimmetine para geçirme olayı ile ilişkisi olduğu iddia edilen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ile Güleç'in şoförü B.E. ve sekreteri B.T. de Pazartesi günü polis tarafından belediyede gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver