Zanka

Son dakika… 5 Haziran 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Test sayısı 60 bine ilk kez yaklaştı, buna rağmen günlük vaka sayısı geriledi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “İyileşen hasta sayısında artış var. Artış hızlanacak. Toplam hasta sayısında yer alan vakaların önemli kısmı izleme sürecindeki belirtisiz vakalardır. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske + mesafe kuralına bağlı. Daha iyi tedbir, daha iyi sonuçtur.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor. Rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Bugün ise günler sonra can kaybı 20’nin altına indi. Açıklanan veriler göre bugün 18 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 4 bin 648’e yükseldi. Dün 21 kişi vefat etmişti.

İki gündür 50 bini aşkın test sayısıyla orantılı olarak vaka sayıları artış gösteriyordu. Bugün test sayısı 60 bine yaklaştı ve salgının başından beri en yüksek seviyeye ulaştı. Ancak test sayısının artmasına rağmen vaka sayısında düşüş gözlendi. Son 24 saatte 930 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 168 bin 340’a ulaştı. Dün 988 yeni vaka kaydedilmişti.

İyileşen sayısında da düne göre çok ciddi bir artış yaşandı. Dün 926 kişi iyileşmişken, yeni verilere göre bir günde 1.622 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1