Zanka

Normalleşmenin ilk hafta sonunda sokağa çıkma kısıtlamasının da kalkmasıyla herkes kendini dışarı attı. Gündüz parklarda ve sahillerde oluşan yoğunluk, gece saatlerinde katlanarak arttı. Anadolu yakasında gençlerin adresi Caddebostan ve Moda sahilleri oldu. Sosyal mesafe bir kenara, adım atacak yer kalmadı. Moda’da bazı gençler ise müzikle birlikte dans etmeye başladı. Sosyal medyayı sallayan görüntüleri gören Bakan Koca, uyarıda bulundu…

İstanbul’un da aralarında bulunduğu 15 ilde hafta sonu uygulanması planlanan sokağa çıkma kısıtlamasının iptal edilmesinin ardından gece saatlerinde yüzlerce genç, Kadıköy ilçesindeki Caddebostan Sahili’ne akın etti. Daha önce çizilen yuvarlaklar, tahmin edildiği gibi hiçbir işe yaramadı.

Caddebostan’dan sonra gençlerin bir diğer adresi de Moda sahiliydi. Corona virüsü salgınına aldırmadan müzik eşliğinde dans eden gençler, sosyal mesafe kuralını hiçe saydı ve hatta maske bile takmadı.

BAKAN KOCA’DAN TEPKİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Moda sahilinde göbek atarak eğlenen gençlerin sosyal mesafe kuralını ihlal etmesini ve maske takmamasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından o anlara ilişkin görüntü paylaşan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

“ ‘Son vakanın tedavi edildiği, salgınla mücadelenin geride risk kalmayacak şekilde başarıya ulaştığı haberini alan vatandaşlarımız kutlamalara başladı.’ Bu habere daha var. Çok fazla normalleşmeyelim. MASKE + MESAFE KURALINA MODA OLARAK UYALIM.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver