Zanka

Ordu Demokrasi Meydanı’na Türk tarihine damga vuran isimlerin büstlerini yerleştirildi. Ancak bu büstler arasında yer alan Ertuğrul Gazi büstü, görenleri şoke etti. Çünkü Ertuğrul Gazi diye, oynadığı dizide Ertuğrul Gazi rolünü üstlenen ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın büstü dikildi. Sergiyi gezen Belediye Başkanı Güler ise durumu fark etmedi… Akıllara Bilecik’teki Ertuğrul Gazi skandalı geldi…

AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na Türk ve İslam tarihine damga vurmuş isimlerin büstlerini yerleştirdi. Heykeller arasında Mete Han'dan Oğuz Kağan'a, Alparslan'dan Osman Gazi'ye, Kanuni Sultan Süleyman'dan Fatih Sultan Mehmet'e, Mimar Sinan'dan İbn-i Sina’ya, II. Abdülhamit'ten Mustafa Kemal Atatürk'e kadar pek çok önemli isim yer aldı.

Büstler yerleştirildikten sonra meydanı gezen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler bir milletin kendi tarihini ve büyüklerini her zaman yad etmesi gerektiğini belirterek “Bu çalışmayla tarihimizi ve değerlerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” dedi.

GÖREN ŞAŞTI KALDI

Sanatçı Ömer Gençtürk tarafından bronz ve bazalt taşından yapılan 20 büst, 4 Haziran günü belediye binası önünde bulunan meydana yerleştirilirken, Ertuğrul Gazi’nin büstünü görenler şaşkına döndü.

Sebebi ise Ertuğrul Gazi yerine, TRT 1’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul Gazi’yi canlandıran Engin Altan Düzyatan’ın heykeli yapılmış olması.

Ertuğrul Gazi:

BENZERİ BİLECİK’TE YAŞANMIŞTI

Bilecik’teki Ertuğrul Gazi Müzesi’ndeki Ertuğrul Gazi heykelinin, Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi'ye değil, TRT 1’de yayınlanan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin oyuncusu Engin Altan Düzyatan'a ait olduğu belirlenmişti.

Son seçimlerde yönetimi AKP’den devralan CHP’li başkan, hatayı ortaya çıkardıktan sonra heykeli kaldırttı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
21