Zanka

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayasofya konusundaki açıklamasının üzerine “Asla Türkiyeli hissedemiyor” Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’e sert yanıt verdi. Başkan İmamoğlu, “Terör örgütlerinin peşinde koşan insanlar benim milli duygularımı bırakın ölçmeyi ağzına almayı bile haddi olamaz. Onlar zavallılar. Geçmişte terör örgütleriyle yan yana duran, başta FETÖ olmak üzere, insanlar bize yorum yapamazlar” dedi…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Karagül, sosyal medya hesabından İmamoğlu için, “Yine Atina'yı sevindirmiş. Ayasofya'nın açılması için; ‘Gerek yok' gibi bir şeyler zırvalamış. Asla Türkiyeli hissedemiyor” paylaşımında bulunmuştu. Bu paylaşıma Ekrem İmamoğlu, “Terör örgütlerinin peşinde koşan insanlar benim milli duygularımı bırakın ölçmeyi ağzına almayı bile haddi olamaz. Onlar zavallılar. Geçmişte terör örgütleriyle yan yana duran, başta FETÖ olmak üzere, insanlar bize yorum yapamazlar” diye yanıt verdi.

AYASOFYA AÇIKLAMASI

Başkan İmamoğlu Ayasofya’ya ilişkin şunları söyledi:

* Ayasofya, 1500 yıllık tarihi bir emanet. Orada ezan-ı şerifimiz okunuyor her vakitte. İslami eserlerin sunulduğu külliye tarafı var. Turizmin dip yaptığı, yüz binlerce insanın işsiz kaldığı bir ortamda bu tartışmayı açmak niye? Türkiye’nin gündemi değil.

* Cumhurbaşkanının bu konuda seçimden önce açıklaması var. Bu süreci siyasallaştırıp siyasi zeminde konuşan, ister başka partiden ister benim partimden olsun, sürece ihanet eder.

 “NE BEN, NE MANSUR BEY BUNA SIĞINACAK DEĞİLİZ”

Hükümetin başta Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olmak üzere, CHP’li belediyelerin kaynaklarını kısıtlamasına yönelik tavırlarını da değerlendiren Başkan, “Ciddi bir akıl tutulması var. Hedef hizmet etmek. Engelleme, işe mani olma kredi onaylamama var. Ne ben, ne Mansur Bey buna sığınacak değiliz. Altyapı konularında çare üretiyoruz, finansman buluyoruz, bulacağız” ifadelerini kullandı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver