Zanka

Konsol oyunu tutkunlarının 7 yıldır merakla beklediği PS5 internet üzerinden ilk kez tanıtıldı. Tanıtımda oyunlar da yer alırken, efsane serilerin yeni oyunlarına da yer verilmesi dikkat çekti. Peki PlayStation 5’in fiyatı ne? Ortada net bir rakam henüz yok ancak ABD’de öngörülen satış fiyatı üzerinden hesap yapılacak olursa, Türkiye’de vergilerle birlikte rakam epey yüksek…

Sony, heyecanla beklenen PlayStation 5’i tüm dünyaya tanıttı. Lansmanda konsola ek olarak medya kumandası, şarj istasyonu, titreşimli oyun kumandaları, yüksek çözünürlüklü kamera ve bir kulaklık tanıtıldı. PS5'in bir disk okuyuculu, bir de sadece dijital yüklemelere açık versiyonu olacağı belirtildi.

PlayStation 5 ile birlikte yeni oyunların tanıtımı da gerçekleştirildi. Lansmanda 20'den fazla oyun tanıtımı yapılırken, dikkat çeken oyunların başında NBA 2K21, Hitman, Resident Evil, Horizon Zero Down 2, Gran Turismo 7, Spiderman Miles Morale gibi oyunlar oldu. 

Korona virüs salgını sebebiyle internet üzerinden düzenlenen organizasyonda, popüler oyun serilerinin yanı sıra bağımsız stüdyolar tarafından geliştirilmiş 'indie' oyunlara da verildi.

Ayrıca eski platformlar için yapılan "Demon's Souls" oyununun PlayStation 5 için yenileneceği de bildirildi.

PS5 ile birlikte tanıtımı yapılan oyunlar şöyle:

Spiderman Miles Morales

Gran Turismo 7

HİTMAN III

NBA2K21

Ratched

Project Atia

Stray

Returnal

Destruction AllStars

Kena

Goodbye Volcano High

OddWorld

GostWire Tokyo

Jett

Godfall

Solar Ash

LittleDevil Inside

Demon Souls

Deadloop

Resident Evil Village

PLAY STATION 5 FİYATI NE KADAR OLACAK?

Lansmanda PlayStation 5'in fiyatıyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak ABD fiyatının 499 dolar olması bekleniyor.

Türkiye’de, yüzde 50 Gümrük vergisi (30 Eylül 2020'den sonra %20 olacak), yüzde 20 ÖTV, yüzde 18 KDV, yüzde 1 Kültür Bakanlığı payı, yüzde 8 TRT payı eklenince fiyatının 6500 – 7000 TL seviyesinde olması bekleniyor.

 

PLAY STATION 5 TANITIMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver