Zanka

Salgın sürecinde ara verilen futbol heyecanı bugün yeniden başlıyor. Seyircisiz oynanacak maçlar, yine yayıncı kuruluş tarafından yayınlanacak. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den tam da bu noktada kritik bir öneri geldi. Maçların şifreli yayınlanması nedeniyle kahvehanelerde yoğunluk olacağına dikkat çeken Özel, maçların TRT’den verilmesini önerdi…

CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, liglerin başlamasına ilişkin yaptığı açıklamada, maçların toplu olarak izlenilmesinin virüs riskini artıracağını söyledi ve "Bugüne kadar iyi paralar kazananlar fedakarlık yapsın, lig maçları şifresiz TRT'den naklen yayınlansın" dedi.

Özel, Meclis’teki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Ligler başlıyor. Maçlar seyircisiz doğru mu doğru, maçların oynanmasını istemeyenler oldu, ama başlıyor, bir risk alındı. Ama çok büyük bir risk var. Bu maçlar TV'den şifreli veriliyor. Bu ne demek kahvehanelerden maç izlenecek demek, kahvehanelerde kümelenmek demek. Bunun önüne geçemezsiniz. Maç yayını olan eve toplanmak demek.

Bu ülkenin futbol sevgisi, bu şifreli maçlar başladığında büyük tehlikedir. Buradan çağrımızdır. Yayıncı kuruluş için bu maçların başlanıldığı söyleniyor. Yıllardır bu işlerden çok iyi paralar kazanılıyor. Onlar biraz fedakarlık mı yapar, ya da bu para o kuruma ödenir de TRT'den maçlar takır takır verilirse herkes evinde izler. Hem bu kadar eziyet çekmiş halkımıza bir jest olur, hem de tedbir olur. Yoksa her kahvehane ve toplu maç izlenilen her ev yeni bulaşma riskidir. Samimi ve ciddi bir çağrı yapıyoruz."



Bu içeriğe emoji ile tepki ver