Zanka

Çin’in başkenti Pekin’de corona virüs yeniden ortaya çıktı. Bir gıda pazarıyla bağlantılı ikinci dalgada vakalar artarken, ilkinden farklı semptomlar da görülmeye başladı. Üstelik salgın bu kez yaşlıları değil büyük ölçüde gençleri etkiliyor. 20 yaşın altında ise yeni vaka yok…

Dünyayı saran yeni tip corona virüs salgınının ortaya çıktığı Çin’de, bu kez başkent Pekin’de vakaların artmaya başlaması ikinci dalga endişesini ortaya çıkardı. Karantina uygulamalarının yeniden hayata geçtiği kentte, halka test yapılmaya devam ediliyor.

Pekin’de 11 Haziran'dan bu yana 137 yeni vaka bildirildi ve Çin medyasına göre bu yeni vakalar hafif seyrediyor ve genelde gençleri etkiliyor. People's Daily gazetesi de 11-15 Haziran arası tespit edilen 106 hastanın özelliklerini yayımladı. Buna göre yeni vakaların çoğu 30 ila 39 yaş arasında ve en az hasta 60'lı yaşlarda görülüyor. 20 yaşından küçük yeni vaka ise bulunmuyor.

Çinli uzmanlar, Mayıs ortasında ülkenin kuzeydoğusundaki hastaları tedavi ederken de farklı belirtiler bildirmişlerdi. Bu hastalarda ateş ve sürekli öksürükten çok, halsizlik ve boğazda şişkinlik görülmüştü. Yeni hastalarda ise eklem ve mide ağrıları dahil "garip" belirtiler olduğu bildirildi.

Görevliler ayrıca farklı hava koşulları, yaşam alışkanlıkları, vücut özellikleri ve bölgelere göre belirtilerin çeşitlilik gösterdiğini söyledi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1