Zanka

İBB’nin elektrikli araç kullanımı için yaptığı başvuru, Adalar Kaymakamlığı tarafından reddedildi. Ret kararına dair açıklama yapan Başkan Ekrem İmamoğlu, "Herhalde kaymakamın az meşguliyeti var bugün ama fazla meşguliyet istiyorsa biz kendisini davet ettik. Keşke aramıza katılsaydı” dedi. Konuya ilişkin İBB’den de bir açıklama geldi ve “Kaymakamlığa İBB'nin bir başvurusu olmadı. Tescil konusunda kaymakamlıkla görüşme devam ediyor.” dendi…

Adalar Kaymakamlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 60 elektrikli araç kullanımı için yaptığı başvuruyu Karayolları Trafik Kanunu'na uymadığı gerekçesiyle reddetti.

Kararla ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, araçların tescil sürecinin devam ettiğini belirterek, “Bugünkü tescil ile ilgili süreç bu. Son dakika olacak şekilde… Herhalde kaymakamın az meşguliyeti var bugün ama fazla meşguliyet istiyorsa biz kendisini davet ettik. Keşke aramıza katılsaydı” ifadelerini kullandı.

İBB’DEN DE AÇIKLAMA

İBB'den Adalar Kaymakamlığı'nın elektrikli araç kararıyla ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada Adalar'da bütün yolların 6 şubat günü UKOME kararıyla yaya yolu olarak tescil edildiği belirtilerek, “Dolayısıyla Adalar'da işletilen araçlar, Karayolları Trafik Kanunu'na göre işlem gören araçlar değil. Bu nedenle kaymakamlığa İBB'nin bir başvurusu olmadı. Sadece süre kısıtlılığı nedeniyle araçların tescili henüz yapılmadı. Tescil konusunda kaymakamlıkla görüşme devam ediyor. İBB'ye yansıyan bir olumsuz gelişme söz konusu değildir” dendi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver