Zanka

Corona virüs salgınında en ağır kayıpların yaşandığı ülkelerden biri olan Brezilya’dan gelen bir fotoğraf, Türkiye’nin tıbbi cihaz hamlesindeki başarısını ortaya koydu. Fotoğrafta hastanede kullanılan solunum cihazının üzerindeki Made in Türkiye yazısı gündeme yerleşti…

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra kısa sürede dünyaya yayılan corona virüsü can almaya devam ediyor. Salgın sürecinde sağlık sistemlerinin önemi bir kez daha ortaya çıkarken, pek çok ülke tıbbi cihaz ve malzeme konusunda sıkıntılar yaşadı.

Bu konuda birçok ülkeye göre daha başarılı bir sınav veren Türkiye, yaptığı yardımlarla da uluslararası medyada çok sayıda habere konu oldu. Bununla ilgili son örnek, salgının yeni merkez üslerinden biri olarak gösterilen Brezilya’da ortaya çıktı.

983 bini aşkın vaka ve 47 binden fazla can kaybıyla her iki alanda da ABD’nin ardından ikinci sırada yer alan Brezilya’da Sao Paulo Valisi Joao Doria, salgınla ilgili atılan adımlara ilişkin yaptığı paylaşımda, eyalet genelindeki hastanelere 2 bin 72 solunum cihazının ulaştırıldığını söyledi. Doria’nın Taubaté, Registro ve Baur bölgesindeki hastanelerden paylaştığı fotoğraflarda, solunum cihazlarının üzerindeki Made in Türkiye (Türkiye’de üretilmiştir) yazısının yer alması dikkat çekti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1