Zanka

Baro seçim sisteminde yapılmak istenen değişikliği protesto için yürüyüşe geçen baro başkanları ve avukatların, Ankara’ya girişi polis tarafından engellendi. Kısa süreli arbedeler yaşandı. Yürüyüşün “Valilik izni yok” gerekçesiyle engellenmesine, Muharrem İnce’den sert tepki geldi. İnce, "Yürütenlerin baş tacı edildiği Ankara’ya hukuk için yürüyen Baro Başkanları, avukatlar alınmıyor. Avukatlara, baro başkanlarına yapılan zulümdür” dedi…

AKP ve MHP'nin Avukatlık Kanunu ve baro seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden “Savunma yürüyor” sloganıyla 19 Haziran günü yürüyüşe geçen baro başkanlarını ve avukatlarını Eskişehir Yolu üzerinde Ankara Barosu heyeti karşılayacaktı ancak polis engel oldu.

Baro başkanları Ankara’ya girme hakları olduğunu söylerken, polis “Valilik izni yok” dedi. Polis ile başkanlar arasında tartışma sürdü. Bazı başkanlar akan trafikte yürümeye çalıştı. Dört baro başkanı polis barikatını aşarak kendilerini bekleyen Ankara Barosu avukatlarının yanına ulaşabildi.

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı da kendilerine izin vermeyen polisin yumruk darbesiyle yere yığıldı. Diğer baro başkanları polis kendilerine Başkent’e giriş izini verilinceye kadar oturma eylemi başlattı.

“UTANÇ VERİCİ”

Yürüyüşün “Valilik izni yok” gerekçesiyle engellenmesine Muharrem İnce’den sert tepki geldi. İnce, sosyal medya paylaşımında “Yürütenlerin baş tacı edildiği Ankara'ya hukuk için yürüyen baro başkanları, avukatlar alınmıyor. Avukatlara, baro başkanlarına yapılan zulümdür. Ortaya çıkan görüntüler demokrasi ve hukuk mücadelemiz için utanç vericidir” ifadelerine yer verdi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver