Zanka

Corona virüs salgınında ikinci dalga paniği yaşanan komşu ülkemiz İran’dan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Ülkede ölümler kritik seviyeye çıkarken, vakalar da artıyor…

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sedat Lari, son 24 saat içinde corona virüs salgını nedeniyle 121 kişi hayatını kaybettiğini ve ülkedeki can kaybının 9 bin 863'e yükseldiğini açıkladı. İran'da en son 11 Nisan tarihinde 125 kişi hayatını kaybetmişti, bugünkü ölümler o tarihten bu zamana en yüksek seviyeye çıktı.

Mayıs ayında vaka sayısı düşüşe geçen İran'da, Haziran ayında tablo tersine döndü. Son 24 saatte 2 bin 445 yeni vaka kaydedildi. Böylece ülkede vaka sayısı 209 bin 970'e ulaştı.

Bazı uzmanlar İran'da resmi verilerin gerçek vaka sayısını yansıtmayabileceğini ve gerçek sayıların çok daha fazla olabileceğini öne sürdü.

Ülkede bugüne kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmedi ancak Mart ayında şehirler arası seyahatler yasaklandı, okullar kapatıldı ve kamusal alanlardaki etkinlikler kısıtlandı. Hükümet, hali hazırda yaptırımlar nedeniyle zor durumda olan ekonominin düzelmesi amacıyla bu önlemleri Nisan ayında kaldırdı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver