Zanka

Son dakika… Tartışma konusu teklif için flaş karar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 5 bin taksi kiralama teklifi, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut başkanlığında toplanan Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında görüşüldü.

Teklif, İBB temsilcilerinin oyuna karşılık valilik ve bakanlık temsilcilerinin oyuyla kabul edilmeyerek alt komisyona havale edildi.

İBB ve Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Balyalı, karara ilişkin olarak "UKOME’nin yapısının değişmesinin sonucu olarak Kurula sonradan eklenen Bakanlıkların görüşleriyle bu karar alındı. Yani bu karar siyasi bir karardır." açıklamasında bulundu.

UKOME’DEKİ ÜYELERİN DAĞILIMI

31 Mart 2019 seçimlerinden önce UKOME’de büyükşehir belediyelerinin 11, kamu kurumlarının, 10, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun da 1 üyesi vardı.

Ancak şubat ayında “Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”te değişiklik yapıldı ve UKOME’deki kamu kurumlarının üye sayısı 4 üye artırılarak 14’e çıkarıldı. UKOME’deki kamu temsilcilerine Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üyeleri de eklendi. Böylece UKOME’deki belediye temsilcilerinin sayısı 11’de kalırken, kamu kurum temsilcilerinin sayısı ise 14’e çıkmış oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver