Zanka

Dünyayı saran korona virüs salgını hızla yayılmaya ve can almaya devam ediyor. ABD'deki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), bugüne kadar kabul edilen virüsün 8 belirtisine yenilerini ekledi. İşte son eklenen belirtiler…

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip korona virüs salgınına, dünya genelinde 9 milyon 739 bin 522 kişi yakalandı ve 492 bin 395 kişi yaşamını yitirdi. Üstelik bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Bilim insanları virüsün insandan insana nasıl bulaştığını ve ne tür belirtiler gösterdiğini araştırmayı sürdürüyor. Covid-19'un bulaştıktan sonra gösterdiği belirtiler daha önce açıklanmış, insanların bu belirtileri takip ederek dikkatli davranmaları gerektiği konusunda uyarılar yapılmıştı.

Şimdiye kadar açıklanan yaygın belirtiler; ateş, öksürük, nefes darlığı, halsizlik, baş ağrısı, kas ağrısı, tat ve koku kaybı, boğaz ağrısıydı.

ABD'nin en önemli sağlık kurumlarından Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) yeni bir açıklama yaparak, en bilinen yaygın belirtilere yenilerini ekledi. Uzmanlara göre artık tıkanıklık ve burun akıntısı, halsizlik ve ishal de korona virüs belirtileri olarak kabul edilecek.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver