Zanka

Son dakika… 26 Haziran 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Yeni vaka sayısı düştü, iyileşenler arttı. Tablo dünden daha iyi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Çarşamba günü 1.492 olan yeni vaka sayısı bugün 1.396. COVID-19 sebebiyle tüm Türkiye’de bugün hastaneye yatırılan toplam hasta sayısı 113. Son 24 saatte yoğun bakım hasta sayısında 22, entübe sayısında 13 artış var. İyileşenler, tanı konanlardan 96 fazla..” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre 19 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 65’e yükseldi. Dün 21 kişi vefat etmişti.

Normalleşme sürecinin yanlış algılanması vaka sayılarını yükselişe geçirdi. 700’lü sayılara kadar inen sayı, yeniden binin üzerine çıktı. Geçen hafta rakamlarda az da olsa düşüşler kaydedilmişti ancak bu hafta ibre yeniden yukarıyı işaret etti. 3 gündür yükselen sayılar, dün az da olsa bir düşüş göstermişti. Düşüş bugün de devam etti. Son 24 saatte 1.396 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 194 bin 511’e ulaştı. Dün 1.458 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında kısa süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Geçen haftayı sevindiren bir yükselişle kapayan iyileşen sayısı, yeni haftaya düşüşle başlamıştı. İki gündür yukarı doğru bir grafik sergileyen ancak buna rağmen önceki gün vaka sayısının altında kalan sayı, dün yeniden yükselmişti ve vaka sayısını geçmişti. Bugün iyileşenlerin sayısı daha da arttı. Yeni verilere göre bir günde 1.492 vatandaşımız daha sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver