Zanka

Ülkenin en önemli komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin intikamını almak isteyen İran, dünyayı şoke eden bir karara imza attı. Süleymani ve İran’a yapılan saldırılar nedeniyle, ABD Başkanı Trump hakkında tutuklama kararı çıkardı. Başkanın yakalanması için ise Interpol’e başvuruldu…

3 Ocak’ta ABD’ye ait insansız hava araçlarının Irak’ta bulunan İran Devrim Muhafızları Generali Kasım Süleymani’ye suikast düzenlemesi ile birlikte başlayan gerilimde sıcak bir gelişme yaşandı.

İran, Kasım Süleymanı’nin öldürülmesi dahil İran’a saldırılar gerekçesi ile ABD Başkanı Donald Trump hakkında ‘cinayet ve terör’ suçlamasıyla tutuklama kararı çıkardı.

İran aralarında Trump’ın da bulunduğu birçok kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasını isteyerek Interpol’e başvurdu.

Irak’ın resmi haber ajansı Fars’a konuşan Tahran Savcısı Ali Alkasimehr, “ABD Başkanı Donald Trump ve 35 diğer kişi hakkında yakalama kararı çıkardık. Interpol’den de yardım istedik ve talepte bulunduk” dedi. Başsavcı diğer isimleri açıklamazken ABD seçimlerinden sonra Trump’ın başkanlığı sona erse bile bu tutuklamanın peşinden gideceklerini söyledi.

Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Interpol’den ise bu tutuklama talebiyle ilgili açıklama gelmedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver